Items in Basket

Subtotal

Checkout View and edit basket

Customers Also Bought

Tosifret organisk vekst i første halvår

08 / 08 / 2023

Sterk organisk vekst og oppkjøpsaktiviteter preget årets første seks måneder for Mintra. Selskapet er en ledende leverandør av digitale læringsløsninger og HR systemer til energisektoren og maritim næring. Omsetningen nådde 145 millioner kroner, tilsvarende 16 prosent organisk vekst, i første halvår 2023. Justert EBITDA var 48 millioner kroner som tilsvarer en driftsmargin på 33 prosent.

- Vi er godt tilfredse med resultatene for første halvår. Vi følger strategien vår og prioriterer å utvikle virksomheten ved å bistå kunder til å innfri og dokumentere kompetansekrav. Det gjør vi blant annet gjennom å sikre og utvide sertifisert innhold på vår læringsplattform samtidig som vi øker antallet kunder og brukere av den, sier Kevin Short, administrerende direktør i Mintra.

Vekst i alle virksomhetsområder 

Mintra sikret i første halvår flere millionkontrakter og økt omsetning i alle sine virksomhetsområder - eLearning, HCM software og Consulting. ADNOC, Equinor, International SOS, OKEA, Prudence Marine og Vår Energi er blant dem som har inngått kundeavtaler.

Strategisk utvikling og nye partnere 

Mintra har også styrket sitt økosystem av partnere gjennom etablerte samarbeidsavtaler med Furuno, Meridian Maritime Training Center LLC og ARuVR.
Disse partneravtalene bekrefter Mintra's evne til å samle relevante og spennende teknologi- og læringsaktører for å kunne tilby våre kunder nødvendig og ønsket læringsteknologi gjennom et helhetlig tilbud fra én leverandør.

Vellykket oppkjøp av Seably 

I begynnelsen av juli annonserte Mintra sitt kjøp av Seably - en svensk SaaS-basert digital markedsplass for utdanning av maritime fagspesialister og WellAtSea - en maritim velværeplattform som bidrar til personlig utvikling og
økt livskvalitet for personell i maritim sektor. Seably har oppnådd sterk vekst i maritim sektor, noe som innebærer gode vekstmuligheter for Mintra, og representerer en årlig inntekt på mer enn 45 millioner kroner. Mintra betaler 79,7 millioner svenske kroner for Seably, og investeringen ventes på kort sikt å
øke Mintras arbeidskapital med 15 til 20 millioner kroner. I de kommende måneder vil Mintra gjennomføre en integrasjonsprosess for å realisere synergier.
- Vi har gjort et godt kjøp av Seably som styrker Mintras vekst i maritim sektor. Det bidrar også til at våre eksisterende og nye kunder får tilgang til nye løsninger for å innfri etterspørselen etter digitalisering og automatisering i sektoren, sier Kevin Short.

Webcast 

En presentasjon av resultatene med påfølgende mulighet for spørsmål og svar starter kl 08:30. Direktesendingen kan aksesseres fra følgende lenke:
https://channel.royalcast.com/hegnarmedia/#!/hegnarmedia/20230808_2 Rapporten og presentasjonen for første halvår 2023 blir gjort tilgjengelig på
www.mintra.com/investors.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

Kevin Short, administrerende direktør i Mintra: +44 1224 65 1340 

Jostein R. Hufthammer, finansdirektør i Mintra: +47 55 98 63 00

Om Mintra 

Mintra er en global tilbyder av digital læring, kompetanse og workforce management primært tilpasset energi-, maritim og sikkerhetskritisk industri.
Mintra's portefølje av produkter og tjenester inkluderer arbeidsstyrkeplanlegging, kompetansestyrking og kompetansestyring. Selskapets digitale løsninger bidrar til at mer enn 4100 kunder forbedrer sikkerheten, øker effektiviteten og reduserer sine kostnader. Mintra er en foretrukket arbeidsgiver med et globalt team som er stolt av sin kultur og evne til å utvikle og levere innovative løsninger til beste for våre kunder. Selskapet har hovedkontor i Bergen, Norge, og med kontorer og virksomhet plassert for å sikre leveranse av on- og offline tjenester til våre globale kunder 24/7.

https://newsweb.oslobors.no/message/596250